Zdravé torty od Katky

sú torty a rôzne sladkosti inšpirované prírodou. Tvorím ich z lokálnych, čisto prírodných surovín, bez chuťových kompromisov tak, aby boli výživné a zároveň delikátne. Stravovací štýl a jeho presvedčenie, intolerancia, potravinová alergia nie sú prekážkou, sú jej súčasťou, preto sú u mňa vítaní všetci milovníci sladkého.

Pre koho je moja zdravá torta?

Pre koho je moja zdravá torta?

Moje zdravé dielka sú vhodné pre všetkých, ktorí si potrpia na kvalitu a pôvod surovín a zároveň od torty očakávajú chuťový zážitok.
Fajnšmekrom
, ktorých baví skúmať tóny odrodovej čokolády, hrať sa s vôňou čerstvých jahôd a identifikovať každú súčasť sladkého sústa v ústach ..
Celiatici, intolerantní na laktózu a kravskú mliečnu bielkovinu, histamínovú intoleranciu, vegáni, diabetici, nie sú výnimkou, tortu si vychutnajú bez úbytku na lahodnej chuti.

Príroda je mocná čarodejka

Práca s prírodnými surovinami je malá alchýmia, výsledok nikdy nieje úplne rovnaký. Šľahačka pochádzajúca z voľne pasúcich sa kráv chutí v lete inak ako v zime, rovnako však s plnou vôňou a chuťou. Niekedy si z nej len tak uchlipnem a mysľou sa prenesiem priamo na pasienky. Kakaový prášok z ekvádorských plantáží, kde sa o plody, z ktorých vznikol, s láskou starali miestni farmári, svojou intenzívnou vôňou láka si urobiť teplé kakao, zababušiť sa do postele a leňošiť .. Sladkosť jahôd získaná vďaka jarnému slniečku pôsobí ako balzam na dušu .. jemne s nimi manipulujem, akoby som hladila malé bábätko, sú totiž rovnako zraniteľné.
Koláč, ktorý upečiem z týchto surovín je pre mňa darom a zároveň liekom, vďačím zaň matke prírode a ľuďom , ktorí mi ich s láskou zabezpečili .. A ja ho s láskou odovzdám ďalšiemu maškrtníkovi, na spríjemnenie jeho dňa ..

Môj príbeh

Môj príbeh

som mamou dvoch malých chlapcov, ktorí sa veľmi ťažko zoznamovali so zeleninou a ovocím a preto, kým sami neobjavili čaro čerstvého ovocia, snažila som sa ich skryť v koláčoch. Zároveň moje náročné telo, zistené intolerancie a pomalý metabolizmus ma prinútili zamyslieť sa nad každou použitou surovinou a ich kombináciou .. je to celkom veda , avšak po rokoch sa mi darí v tomto svete potravín orientovať tak, aby telo a myseľ boli spokojné :) Týmto sa aj pečenie sladkostí stalo prirodzenou súčasťou môjho života. Napĺňa ma vymýšľať kombinácie chutí, ktoré tvoria spolu harmóniu a zároveň majú pozitívne zdravotné účinky.

Čo obsahuje moja zdravá torta?

Moje torty a zákusky neobsahujú bielu pšeničnú múku a sú sladené výlučne prírodnými sladidlami.
Na každý tortový korpus mám vytvorenú svoju jedinečnú zmes z prirodzene bezlepkových múk. Je ich naozaj mnoho a práve preto mi dovoľujú s korpusmi doslovne čarovať.
Medzi moje najpoužívanejšie patria gaštanová, mandľová, kokosová, maková, liesková, makadamová, ciroková, jemná ryžová, banánová, alebo ovsená.
Tieto múky , ktoré sú nielenže prirodzene bezlepkové, majú extrahovaný tuk, tým obsahujú viac vlákniny, sú delikátnejšie a výborne sa dopĺňajú s plnkami.
V prípade, že si maškrník vyžaduje „lepkovú“ múku, do torty použijem bio špaldovú celozrnnú múku zmiešanú s ďalšími zaujímavosťami.

Na kakaový prášok, čokoládu, panenský kokosový olej mám svojich overených dodávateľov, ktorí sú zárukou, že výrobky pochádzajú z fair trade podmienok a ich lahodná chuť tomu nasvedčuje.
Mliečne výrobky, oriešky, med, mak a vajíčka si nakupujem od lokálnych dodávateľov.
Smotanu a tvaroh v mojej torte dodala kravička, ktorá sa pásla na pasienkoch. Preto chutí inak v lete ako v zime. Neobsahuje stabilizátor. Preto vydrží naozaj len pár dní, tá chuť je však neopísateľná
Zo slovenských lieskovcov, mandlí, vlašškých orechov si vyrábam vlastné orieškové maslá, ktoré sú súčasťou plnky.
Ovocie na torte rastie v našich sadoch a farmách, kvietky sú jedlé, prípadne živé pestované v známom prostredí.

Poslanie

Poslanie

"Jesť, to je nevyhnutnosť, ale správne jesť, to je umenie.“
La Rochefoucauld

©2021 vytvorené značkou Zdravé torty od Katky. Všetky práva na obsah vyhradené.
Obchodné podmienky | Reklamačný poriadok | Ochrana osobných údajov